Chcete vybrané degustaci přidat na rozmanitosti chutí? Prožijte nevšední zážitek při párování destilátu nebo bublinek s doutníkem, čokoládou nebo občerstvením. Máte rádi koktejly? Ochutnávku můžeme zahájit nějakým svěžím míchaným koktejlem nebo ukončit drinkem na dlouhé popíjení. Takto vyladěnou degustaci jen tak někde nezažijete.
Chcete vybrané degustaci přidat na rozmanitosti chutí? Prožijte nevšední zážitek při párování destilátu nebo bublinek s doutníkem, čokoládou nebo občerstvením. Máte rádi koktejly? Ochutnávku můžeme zahájit nějakým svěžím míchaným koktejlem nebo ukončit drinkem na dlouhé popíjení. Takto vyladěnou degustaci jen tak někde nezažijete.
Čokoláda si skvěle rozumí nejen s rumy, s nimiž často sdílí původ, ale také s whisky, osvědčená je s různými typy brandy a správně vybranou lze doporučit dokonce i k šumivým vínům. V rámci degustace můžete vyzkoušet jeden typ čokolády nebo napárujeme ke každému vzorku speciálně vybranou tabulku.
Pít během celého večera tvrdý alkohol zapíjený vodou nemusí být pro každého to pravé. Co kdybychom na degustovaných destilátech nebo vínech vymysleli jeden, dva nebo rovnou tři drinky? Před zahájením řízené degustace namíchám něco svěžího, po skončení dáme něco na uklidnění a pokud budete chtít zapálit doutník nebo se občerstvit, připravím koktejl na klidné popíjení.
Příležitostí, kdy si vychutnat vyladěný míchaný nápoj je mnoho. Když budete chtít, můžeme pojmout celý večírek vyloženě koktejlově. Vyberu dva, tři destiláty, k tomu prosecco a namíchám koktejly na rozlučku se svobodou, narozeninovou párty nebo jen tak, protože je pátek. Zavolejte mi a vymyslíme to.
Věděli jste, že správně vybraný tonik umí rozvinout chuť nejen ginu, ale i koňaku nebo bourbonu, a že dobrá limonáda udělá zázraky s rumem nebo whisky? Napárovat degustaci s nealkoholickými nápoji můžeme ve všech vzorcích nebo třeba jen jednom či dvou. Zprvu si vyzkoušíte samotný destilát, pak do něj vhodíme pár kostek ledu a přelijeme tonikem či limonádou.
Trendem dnešní doby je čím dál vyladěnější párování alkoholu s jídlem. Párovat vína už je celkem běžné, párování vín šumivých čím dál více, avšak párování destilátů většina z nás teprve postupně objevuje. K vybraným vzorkům můžeme napárovat jednoduché chuťovky stejně jako plnohodnotné menu.
Dobře vyladěné párování s jídlem vyžaduje velmi pečlivou přípravu a dobrou organizaci v kuchyni i při servisu. Znám profesionály v oboru.
Doutníky kouřím tak dlouho, jako profesionálně piji alkohol. Vyzkoušel jsem stovky doutníků z Nicaragui, Hondurasu, Dominikánské republiky nebo Kuby. Doutník výborně funguje s destiláty, koktejly i šumivými víny, musí se jen vědět, jak na to. Společně domluvíme degustaci a já v rámci rozpočtu vyberu ten pravý pro vás.